Today.ua

“Коаліція буде“: стало відомо, з ким об'єднається “Слуга народу“ в Раді

У Верховній Раді 9-го скликання, перше засідання якої відбудеться 29 серпня, політична партія "Слуга народу" увійде в коаліцію з партіями "Батьківщина" і "Голос". Про це заявив новообраний народний депутат від партії "Європейська солідарність" Артур Герасимов.

За його словами, голосування за обрання коаліції відбудеться у вівторок, 27 серпня, під час роботи групи. Коаліційна угода має бути представлена на першому засіданні Ради.

"Сьогодні (26 серпня – Ред.) ми побачили прообраз нової коаліції. Ми зараз чітко бачимо, що це буде "Слуга народу", "Голос" і "Батьківщина". Одна справа – це політичні заяви, а інша – це коли підтверджуються певні дії. Так от сьогодні розподілялося більшість посад серед різних фракцій. Серед них – опозиційні. Ми побачили, що деякі з них зовсім не опозиційні. Ми бачимо, що йде тісна співпраця між партіями – Ред.) і перерозподіл думок між "Слугою народу", "Голосом" і "Батьківщиною", – зазначив Герасимов.

Крім того, народні обранці в перші робочі дні мають скласти присяги, обрати спікера та його заступників. Вони можуть призначити і глав силових відомств, зокрема генпрокурора. Також ходять чутки, що новий парламент може оголосити про проведення дострокових місцевих виборів.

Раніше глава партії "Слуга народу" Дмитро Разумков підтвердив, що його кандидатуру вирішили висунути на посаду спікера Верховної Ради.

Також повідомлялося, що віце-спікером планують призначити представника президента в парламенті Руслана Стефанчука.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ