Today.ua

Кличко розповів, які українські міста оголосили НП через відсутність опалення

Голова Асоціації міст України, мер Києва Віталій Кличко звернувся до Президента України та Кабінету Міністрів з проханням якнайшвидше втрутитися у ситуацію зі зривом опалювального сезону в кількох українських містах.

На Раді регіонального розвитку Кличко заявив, що деякі міста досі залишаються без тепла, а Сміла і Шепетівка оголосили надзвичайний стан. У цих містах опалення відсутнє не лише у житлових будинках, але й у дитячих садочках, школах та лікарнях.

Без опалення залишається і частина Кривого Рогу: 78 шкіл, 75 садків, 22 лікарні, 30 об’єктів соцкультпобуту, 2011 будинків та військова частина. З понеділка, 12 листопада, у школах Кривого Рогу, які залишаються без тепла, оголошені позачергові канікули.

«Газу містам, де сьогодні мерзнуть люди, не дає НАК «Нафтогаз». Ми у Києві цю історію із відсутністю газу врегулювали. Але я знаю, як це непросто. Та нас ця проблема торкнулася влітку. Сьогодні ж тисячі людей мерзнуть! Не можна мешканців міст і містечок, владу на місцях залишати сам-на-сам із цими проблемами. На жаль, повторюється ситуація, коли державні чиновники – керівництво «Нафтогазу» – займають недержавницьку позицію. І тому я звертаюся до Президента, до уряду невідкладно втрутитися у цю ситуацію», – підкреслив Віталій Кличко.

У НАК "Нафтогаз України" заявили, що вони не подають газ на ДП "Криворізька Теплоцентраль" у зв’язку з тим, що це підприємство не уклало відповідних договорів і має борг понад 1 мільярд гривень. Для отримання газу державне підприємство має укласти договір на газопостачання і згідно з графіком сплатити третину боргу у сумі 374 мільйони гривень.

Нагадаємо, через борги українці серед зими можуть залишитися без тепла.

Раніше повідомлялося, що до кінця 2018 року тарифи на виробництво теплової енергії для жителів столиці не зростатимуть.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ