Today.ua

Кличко пропонує замінити “картки киянина“ на нові, більш функціональні

У столиці хочуть закрити програму "Картка киянина", оскільки термін дії договорів, на підставі яких діяла програма, закінчується наприкінці 2018 року, а автоматична їх пролонгація не передбачена. Натомість у столиці збираються запустити нову багатофункціональну електронну картку "Муніципальна картка "Картка киянина".

Відповідний проект рішення нещодавно вніс на розгляд комісії Київміськради мер міста Віталій Кличко.

Отримати електронну картку зможуть не лише кияни.

Нову муніципальну картку киянина видаватимуть:

Нова муніципальна карта киянина, окрім ідентифікаційних даних та інформації про нараховані пільги (включаючи проїзд в громадському транспорті), буде мати ще низку функцій, зокрема:

Крім того, муніципальна картка передбачає підключення й інших додатків:

Для отримання нової муніципальної картки громадяни мають подати до банку-учасника проекту "Муніципальна картка "Картка киянина" відповідну заяву та документи (паспорт; ідентифікаційний код; документи, що підтверджують право на отримання муніципальної картки (учнівський, студентський, довідка з місця роботи тощо); за наявності – посвідчення, що дає право на пільги, доплати, допомоги, компенсації; для внутрішньо переміщених осіб – довідку про взяття на облік. Після подання заяви та пакету документів карту мають видати протягом 30 календарних днів.

Зазначається також, що власникам "Карток киянина" не доведеться змінювати карти до зазначеного на них кінцевого терміну дії. Всі нараховані на них пільги також збережуться.

Нагадаємо, киянам спростили процедуру реєстрації авто і отримання нових водійських посвідчень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ