Today.ua

Кличко підтримав активістів, що протестували проти відкриття KFC в Будинку профспілок

Міський голова Києва Віталій Кличко вважає "великою помилкою" відкриття закладу швидкого харчування KFC у столичному Будинку профспілок. Про це він сказав в ефірі одного з українських телеканалів.

"Однозначно, це неправильне рішення. Коли ми не маємо музею Революції гідності, коли ще рани дуже свіжі, відкривати ресторан у місці, де відбувались такі події, де люди віддали життя, щоб ми жили у європейській країні – це неправильне рішення. І я розумію емоції людей, які вийшли з протестом проти відкриття подібного закладу. Я був на Майдані, був у цій будівлі і вважаю, що відкриття там ресторану – велика помилка", – зазначив Кличко.

Нагадаємо, 21 листопада у Києві відбулась акція протесту проти відкриття фастфуду KFC (Kentucky Fried Chicken – "Смажене курча з Кентуккі") в Будинку профспілок, де загинули активісти під час Революції Гідності. В ході проведення акції було затримано шістьох протестувальників, але згодом їх відпустили.

Сьогодні стало відомо, що заклад KFC не відкрився. Згідно з оголошенням, що розміщене на вході і вітринах фастфуду, заклад тимчасово не працює. При цьому в оголошеннях не уточнюється, з чим пов’язане закриття, і чи відновить заклад роботу в подальшому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ