Today.ua

Кличко намагався домовитись з Вакарчуком про об'єднання, але безрезультатно, - ЗМІ

Партія мера Києва Віталія Кличка "Удар" проводила консультації про об'єднання з новоствореною політсилою Святослава Вакарчука "Голос". Переговори про об'єднання Кличко веде також з партією "Батьківщина" Юлії Тимошенко, передають українські ЗМІ.

Відомо, що спроби домовитися з Вакарчуком завершилися безрезультатно практично на старті.

Згідно з даними соцопитування центру "Соціальний моніторинг", Українського інституту соціальних досліджень ім. Яременко та Соціологічної групи "Рейтинг", таке об'єднання є не дуже популярним серед українців - 44,4% опитаних ставляться до нього негативно.

Проте, як повідомило журналістам джерело з команди колишнього президента України Петра Порошенка, "Удар" може об'єднатися з партією Ігоря Смешка "Сила і честь".

Сторони розглядають два варіанти такого об'єднання: на базі партії Кличка зі Смешко на чолі списку, або ж на базі партії Смешка з додаванням до назви слова "удар".

За словами співрозмовника журналістів, учасники переговорів близькі до досягнення домовленостей, але станом на кінець минулого тижня остаточний компроміс так і не було досягнуто.

Станом на середину травня рейтинг "Удару" не перевищує одного відсотка. Об'єднання з Вакарчуком або Смешко дозволило б "Удару" зміцнити електоральні позиції.

Раніше стало відомо, що партія Святослава Вакарчука “Голос” запропонувала “Силі людей” йти на вибори до Верховної Ради однією командою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ