Today.ua

Київстар відклав запуск швидкісного інтернету на 5 років: названо причину

Київстар, найбільший український оператор телекомунікацій, відклав впровадження нового стандарту мобільного зв'язку — 5G з'явиться в Україні тільки після 2025 року. Для нового виду зв'язку потрібні додаткові радіочастоти - 900 МГц. Серед основних характеристик 5G – швидкість передачі даних десятки мегабіт в секунду для десятків тисяч користувачів одночасно, а також близько 100 Мбіт/с в умовах мегаполісів.

Мобільний оператор Київстар поки розвиває 4G-зв'язок в національному масштабі (з охопленням сільській місцевості). Це – завдання, яке поставив президент України. Оператор мобільного зв'язку обговорює з телекомрегулятором перспективу використання 900-го діапазону, щоб зв'язок 4G був доступний для максимальної кількості жителів України. По-перше, розвиток 4G необхідний для забезпечення потреб у зростаючому трафіку, а по-друге - для повноцінної підготовки до майбутнього впровадження 5G.

Також стало відомо, що Київстар став лідером за швидкістю мобільного інтернету в Україні. Такі дані оприлюднила міжнародна компанія Ookla, яка проаналізувала майже 1,6 млн тестів швидкості мобільного інтернету в Україні, зроблених користувачами у другому і третьому кварталах 2019 року. За рік показник швидкості Speed Score у Kyivstar виріс до 20.7, тоді як в 2018 році він був 16.32. Цей показник виявився найвищим серед усіх мобільних операторів України.

Нагадаємо, Kyivstar оголосив безлімітний трафік для мобільної гри Call of Duty: Mobile, а з 1 грудня Call of Duty: Mobile стане частиною сервісу “Ігри без обмежень”, завдяки якому популярними мобільними іграми і сервісами без тарифікації мобільного інтернету зможуть користуватися абоненти Київстар в тарифах “Спілкування без кордонів”, “Розваги без кордонів” і “Відео без кордонів”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ