Today.ua

“Київстар“ назвав основну умову запуску 5G в Україні

Президент компанії "Київстар" Олександр Комаров назвав основну умову запуску 5G в Україні - це виділення всім мобільним операторам частотного діапазону. Робити прогнози про те, на яких частотах запуститься 5G в Україні, в "Київстарі" поки не вирішуються.

За словами президента "Київстару", попередній аналіз показує, що для успішного впровадження і використання мереж 5G будуть необхідні як низькі частоти, так і високі. Таким шляхом вже пішли США. Мережі 5G також планують розвиватися і в країнах ЄС.

У "Київстарі" також вважають, що у разі запровадження в Україні мереж 5G вони будуть затребувані у бізнес-клієнтів.

"В Україні, на мій погляд, мережі 5G на початковому етапі свого розвитку будуть дуже вузькоспеціалізованими, спрямованими на потреби бізнес-клієнтів", - сказав президент компанії "Київстар" Олександр Комаров.

Наголошується, що для мобільного оператора "Київстар" технологія зв'язку 5G дасть можливість більш ефективно використовувати існуючий радіоспектр, підключати більше мобільних девайсів на виділеній смузі частот.

Нагадаємо, з 1 квітня 2019 року "Київстар» оновлює умови користування додатком Kyivstar Go TV в пакетах Premium і Ultra.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ