Today.ua

Київстар, Lifecell і Vodafone мають намір змінити умови тарифікації

Найбільші українські мобільні оператори Київстар, Lifecell і Vodafone мають намір змінити умови тарифікації для абонентів. Тобто, вони готові відмовитися від існуючої системи розрахунків, коли мобільний оператор вважає за чотири тижні за пакетний місяць. Про це на сторінці у Facebook повідомила державний уповноважений Антимонопольного комітету України (АМКУ) Марія Процишен.

Відзначається, що під час засідання з представниками мобільних компаній була досягнута відповідна домовленість.

«Розглядали комітетом рекомендаційні роз'яснення для всіх трьох операторів мобільного зв'язку (Kyivstar, Lifecell, Vodafone. - Авт.). Кожен оператор визнав, що проблема дійсно існує, і готовий її виправляти. Однак не всі оператори хочуть забирати 28-денний розрахунковий період, але готові зробити альтернативні пропозиції для розрахункового періоду в місяць», — розповіла Марія Процишен.

Правда, ще рано говорити про їх позитивні результати, адже остаточне рішення ще не прийнято.

«Я не можу прогнозувати, яке остаточне рішення прийме комітет, однак впевнена, що так, як зараз, не залишиться. Буде точно прозоріше, краще і зручніше для абонента», — додала Процишен.

Раніше мобільним операторам Kyivstar, Lifecell і Vodafone вдалося уникнути штрафу від АМКУ. Виявляється, Антимонопольний комітет України закрив справу проти всіх трьох мобільних операторів, яку було порушено за фактами недобросовісної реклами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ