Today.ua

Кількість хворих коронавірусом в Україні за добу різко збільшилася: оновлені дані МОЗ на 1 квітня

Коронавірус продовжує поширюватися по світу і вже охопив понад 800 тис. чоловік. В Україні, станом на 1 квітня, зафіксовано 645 випадків захворювання і 17 смертей від COVID-19. За останню добу коронавірусом в Україні захворіли майже 100 осіб. Про це свідчать дані МОЗ.

Коронавірус в Україні найбільше "б'є" по молодим людям, а не пенсіонерам, як у Європі. Пов'язано це з тим, що саме молоді українці "привозять" вірус з-за кордону (туристи, заробітчани). Таким чином, коронавірусом в Україні хворіють в основному люди у віці від 20 до 50 років.

Статистика хворих в Україні оновлюється щодня о 10:00 і 22:00. За останніми даними, лідером за кількістю заражених коронавірусом залишається Київ — 107 випадків зараження. Далі йде Чернівецька область, де було зафіксовано перший випадок коронавіруса, — там нині 90 інфікованих (2 летальних випадки), і в Тернопільській області на даний момент 78 хворих (1 летальний випадок).

Далі рейтинг областей виглядає таким чином:

Миколаївська область залишається єдиною в Україні, де немає офіційно підтверджених випадків COVID-19.

Кількість хворих COVID-19 у світі також зростає. США продовжують карантин до кінця квітня. У країні на даний момент зафіксовано 188,578 випадків коронавірусної інфекції. Смертність в Іспанії продовжує залишатися піковою. За добу від коронавіруса в цій країні померли 849 осіб, всього зафіксовано 95 923 випадків захворювання за весь період епідемії. Статистика зростає і в інших країнах. У десятку країн-лідерів потрапила Туреччина, де кількість випадків коронавірусної інфекції перевалило за 13000.

Нагадаємо карантин в Україні продовжили до 24 квітня. Проте, ряд експертів говорять про те, що пік епідемії коронавіруса в Україні очікується приблизно у 20-х числах квітня, а значить карантин можуть продовжити до травня.

Як повідомлялося, саме з такою ініціативою виступив Арсен Аваков, зазначивши, що прогнозує ще приблизно двомісячне перебування українців "в карантинному режимі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ