Today.ua

Кілер, що вбив Аміну Окуєву, має зв'язки з бізнес-партнером Зеленського - ЗМІ

Ігор Редькін, який був затриманий за підозрою у вбивстві Аміни Окуєвої, може бути пов'язаний спільним бізнесом із найближчим партнером президента України Володимира Зеленського - нардепом від "Слуги народу" Юрієм Арістовим.

Як повідомляють українські ЗМІ із посиланням на публічні реєстри, до квітня 2019 року Ігор Редькін був одним із власників компанії "Голден-Фіш". Тоді її директоркою була Марина Арістова, а наразі власником компанії є Юрій Арістов. За даними реєстру Youcontrol, фірма може займатися доставкою їжі, продажем напоїв і тютюнових виробів.

Арістову належить бізнес, який спеціалізується на імпорті живих морепродуктів і охолодженої риби преміум-класу, також у групу входить мережа ресторанів Fish house і Oysters Cava Bar.

Також ЗМІ повідомляють, що до минулого року Арістов разом із дружиною помічника президента і самою першою леді володіли компанією "Норин Фіш". Серед її уже колишніх власників значаться Юрій Арістов, Олена Зеленська та Лариса Шефір.

Таким чином, Ігор Редькін мав спільний бізнес із партнером Зеленського Юрієм Арістовим.

За словами глави Нацполіції Ігоря Клименка, всього у складі злочинного угруповання, причетного до вбивства Аміни Окуєвої, було сім осіб. Частину з них затримали ще у вересні. У постанові суду йдеться, що організатор злочинного угруповання – Редькін І.В.

Нагадаємо, в рамках обміну полоненими 27 грудня 2019 року Україна передала бойовикам Артура Денісултанова, який звинувачується в спробі замаху в 2017 році на учасників АТО, подружжя Адама Осмаєва і Аміну Окуеву.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ