Today.ua

Кекс на кефірі нашвидкуруч: рецепт смачної домашньої випічки до чаю

Вранці мало кому хочеться довго поратися із випічкою. Спробуйте використати швидкий рецепт кексу на кефірі, який готується нашвидкуруч. Він відмінно поєднується з чаєм чи кавою.

Кекс на кефірі готується із найдоступніших інгредієнтів. Можна приготувати один великий або багато маленьких кексів - як вам більше подобається. Знадобляться такі продукти:

Усі компоненти тесту мають бути кімнатної температури, тому їх потрібно заздалегідь дістати із холодильника. Вершкове масло повинне бути розм'якшеним, а не розтопленим. Духовку заздалегідь розігрійте до 180 градусів.

Змішайте яйце з цукром, після чого збийте їх міксером до однорідності. Додайте вершкове масло, трохи солі.

Борошно слід просіяти. Додайте в кефір соду, розмішайте - він повинен почати пінитися. Також можна використовувати розпушувач.

З'єднайте кефір з борошном та іншими інгредієнтами. У вас має вийти рідке однорідне тісто. Оптимально використовувати силіконові форми, які попередньо можна не змащувати олією.

Наповніть одну або багато форм тістом - не більше ніж на третину. Випікайте вироби до готовності – приблизно півгодини за температури 180 градусів.

Готовий кекс слід засудити, а потім присипати цукровою пудрою. Готово, приємного апетиту!

Нагадаємо, як приготувати кекс по-німецьки – традиційний святковий рецепт, який мало кого залишить байдужим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ