Today.ua

Кава може бути корисною, але є нюанси: експерти розповіли, як правильно вживати ароматний напій

Кава - це один з найпопулярніших напоїв на всій планеті. Всім відомий вираз: "Ранок починається з кави". Цей ароматний напій допомагає "прокинутись", бадьорить та навіть поліпшує настрій. Втім, фахівці застерігають від неякісної кави, яка може нашкодити організму.

За даними медиків, правильне вживання кави запобігає виникненню проблем з печінкою і хвороби Паркінсона, але тільки якщо мова йде про натуральну каву.

Експерти підрахували, що українці споживають близько трьох кілограмів кави на рік, і це може бути продукт вітчизняного виробництва.

Дієтолог Яна Краченко порадила віддавати перевагу виключно натуральній каві.

"Кофеїн - це природний стимулятор, який стимулює нашу нервову систему, роботу нашого мозку. Завдяки цьому напою можна попередити захворювання печінки, і не тільки. Кава є гарною профілактикою хвороби Альцгеймера, Паркінсона, а також діабету другого типу", - повідомила дієтолог.

При цьому вона наголосила на важливості помірного вживання кави - не більше чотирьох чашок на день. А людям, які мають проблеми із серцем та судинами, від кави краще відмовитися взагалі.

Нагадаємо, раніше вчені з'ясувала, що кава може допомогти у схудненні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ