Today.ua

Катастрофа МН17: Волкер звинуватив Росію

Відповідальною за катастрофу малайзійського Boeing 777 рейсу МН17 у небі над Донбасом у 2014 році є Росія.

Про це повідомив спецпредставник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер у ході інтерв'ю в ефірі радіостанції Ехо Москви.

"Відповідальність несе Росія через її вторгнення і окупацію цієї частини України", — зазначив він.

Відомо, що постріл по Boeing 777 здійснив зенітний комплекс, який доставили в Україну з російської військової частини. Після катастрофи його відправили на місце дислокації на територію РФ.

"Питання про те, хто саме натиснув пускову кнопку, чи був це росіянин за національністю, українець, український громадянин з Донбасу чи офіцер Збройних сил Росії, відверто кажучи, менш важливий, ніж той факт, що це російська одиниця військової техніки, яку перевезли в іншу суверенну країну під контролем Росії, була використана для запуску ракети, яка вбила всіх цих мирних громадян, а потім була вивезена з України ", — підкреслив Волкер.

Раніше у  Міністерстві оборони РФ заявили, що рейс МН17 на Донбасі був збитий ракетою, що належить військовій частині України. Міжнародна спільна слідча група обіцяла уважно перевірити цю інформацію.

Уряд Нідерландів у відповідь на нові обвинувачення Російської Федерації, заявив, що довіряє офіційним висновкам міжнародної Спільної слідчої групи, в яких  йдеться про вину Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ