Today.ua

Катастрофа Боінга 737: Іран не збирається віддавати Україні “чорні ящики“

Іран не збирається віддавати бортові самописці українського літака "Боїнг 737", який сьогодні, 8 січня, розбився в аеропорту Тегерана. Про це повідомляють місцеві ЗМІ.

За даними масмедіа, таке рішення було прийнято на рівні керівництва країни, що також підтвердив начальник служби авіаційних польотів іранської столиці.

Поки що залишається незрозумілим, коли саме Іран віддасть "чорні ящики", і яка саме країна отримає цінні свідоцтва про останні секунди польоту "Боінга 737".

Слід зазначити, що під час сьогоднішнього брифінгу прем'єр-міністр України Олексій Гончарук вже заявив, що наша держава веде переговори з Іраном щодо спільного розслідування деталей авіакатастрофи в Ірані.

"Ми зараз домовляємося з іранською стороною про те, щоб туди полетів літак з нашими експертами та фахівцями, які будуть брати участь в об'єктивному розслідуванні цієї трагедії", - сказав очільник українського уряду.

Також, за словами Гончарука, починаючи з завтрашнього дня польоти українських літаків до Ірану будуть заборонені до тих пір, поки не з'ясуються всі причини падіння лайнера.

Нагадаємо, в Ірані розбився літак Boeing 737, який перевозив 180 пасажирів. В результаті авіакатастрофи загинули всі, хто перебував на борту лайнера МАУ. Згодом в МАУ заявили, що літак Boeing 737 був справним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ