Today.ua

Картопля з салом в духовці: рецепт приготування швидкої і смачної страви

Картопля - це найкращий гарнір для будь-якої страви. Смажений, варений, фрі, пюре, запечена картопля...Ці та інші різновиди приготування улюбленого багатьма продукту входять в наш щоденний раціон. Однак, іноді хочеться приготувати на вечерю або обід щось смачне, але при цьому дуже швидко. Представляємо до вашої уваги один з таких рецептів.

Рецепт запеченої картоплі з салом

Для приготування вам знадобляться:

  1. Великий картопля добре помийте, почистіть і поріжте навпіл.
  2. Сало промийте під проточною водою і ножем добре почистіть шкірку.
  3. Розріжте сало на скибочки товщиною 0,7 - 1 см.
  4. На шматочках картоплі зробіть невеликі надрізи, щоб при запіканні овоч добре просочився салом
  5. Посоліть, поперчіть картоплю за смаком і викладіть шматочки сала у зроблені надрізи
  6. Покладіть картоплю на деко, змащене олією, запікайте 1 годину при температурі 220 градусів
  7. Готову страву можна посипати зеленню і дрібно рубаним часником.

Таку страву можна подавати як на обід, так і на вечерю. Поки картопля в духовці, є час приготувати якийсь салат і порадувати сім'ю смачною трапезою.

Раніше повідомлялося, як приготувати курку в духовці з картоплею, щоб не пересушити м'ясо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ