Картопля в часниковій олії: простий рецепт пікантної страви нашвидкуруч

Автор: Оксана Житнюк

Картопля - це один з найпопулярніших продуктів у всьому світі. З картоплі можна приготувати безліч страв - її можна тушкувати, запікати, смажити, робити з неї пюре, додавати в рагу, супи і т.д. Сьогодні ми пропонуємо ознайомитись з рецептом картоплі в часниковій олії. На приготування вам знадобиться мінімум часу та зусиль, а результат неодмінно порадує вас та всю сім'ю.

Картопля в часниковій олії: простий рецепт пікантної страви нашвидкуруч - today.ua

Вам знадобляться наступні інгредієнти:

  • вершкове масло - 100 г;
  • петрушка - 3 ст. л.;
  • сметана - 1 ст. л.;
  • сир - 5 ст. л.;
  • картопля - 5 шт.;
  • часник - 4 зубчики.

Вершкове масло треба викласти в чашку. Почистіть часник, розчавіть його і дрібно поріжте. Також дрібно порубайте петрушку. Сир натріть на дрібній тертці.

Всі інгредієнти треба поєднати, покласти сметану, сіль та перець. Ретельно все перемішайте.

Популярні зараз

Україна отримає одну з найкращих у світі систем ППО

Укренерго запровадило графіки відключення електроенергії у всіх регіонах

НБУ оголосив про масове закриття банківских відділень

Мобілізація посилилась: стали відомі зміни, що очікують на чоловіків з інвалідністю

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Картоплю почистіть та розріжте вздовж вздовж, щоб вийшла "гармошка", як на фото. Трохи змастіть форму для запікання маслом та викладіть у неї картоплю, а поверх неї - часникове масло. Випікайте страву при температурі 220 градусів протягом 30 хвилин.

Нагадаємо, раніше ми розповіли, з чим ні в якому разі не варто їсти смажену картоплю.