Today.ua

Картопля по-селянськи за 20 хвилин: найпростіший рецепт смачної закуски

Картопля - один з найулюбленіших продуктів в Україні, адже він недорогий, та з нього можна приготувати безліч різноманітних страв. Картопля може бути як гарніром до м'яса або риби, так і цілком самостійною стравою. А варіантів приготування картоплі існує безліч, тож з цим продуктом в раціоні точно вдасться уникнути одноманіття.

Багато хто полюбляє смажену картоплю зі скоринкою, але така страва є досить калорійною. Тому ми пропонуємо "взяти на озброєння" рецепт запеченої картоплі, яка буде не менш смачною, але значно кориснішою.

Запечена в духовці картопля буде не тільки ідеальним гарніром до будь-якої основної страви, а й відмінною закускою. Картоплю по-селянськи зазвичай подають з різними соусами, а також з нарізкою свіжих овочів.

Як приготувати запечену картоплю

Вам знадобиться 1 кілограм добірної картоплі, яку треба буде очистити та нарізати однаковими невеликими шматочками. В окремому посуді з'єднайте трохи крупної морської солі, чайну ложку цедри лимона, щіпку орегано або інших спецій за смаком, 30 мілілітрів лимонного соку, 30 мілілітрів оливкової олії і 3 столових ложки діжонської гірчиці. Все це треба ретельно перемішати, після чого перекласти нарізану картоплю в цю суміш, щоб кожен шматочок картоплі був просякнутий маринадом.

Викладіть замариновану картоплю на деко, поверх шматочків розкладіть дрібно нарізані два зубчики часнику і 30 грамів вершкового масла. Нагрійте духовку до 200 градусів та запікайте картоплю рівно 20 хвилин.

Нагадаємо, раніше ми розповіли про оригінальний рецепт млинців зі шпинатом на Масляну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ