Today.ua

Карантинні заходи в Україні триватимуть ще два роки, - Шмигаль

Карантин, введений в Україні в середині березня через епідемію коронавірусу, частково діятиме ще два роки. Такі прогнози озвучив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Глава уряду повідомив, що найближчим часом карантин ймовірно буде продовжений до 12 травня. А в умовах певних обмежень українці, як і весь світ, будуть жити протягом найближчих двох років.

Шмигаль зазначив, що українцям доведеться звикнути до життя в умовах нового світу, який змінила пандемія коронавірусу. Це, за словами прем'єра, стосується речей, які мають стати для нас звичними - як, наприклад, чистити зуби щодня.

"Ми всі повинні дотримуватися масочного режиму, дотримуватися певних правил дезінфекції, ми всі маємо дотримуватися соціальної дистанції, визначених правил поведінки в транспорті, в громадських місцях, в магазинах і так далі. Тобто це цілий ряд речей, з якими ми повинні навчитися жити щодня", - сказав він.

У Всесвітній організації охорони здоров'я прогнозують, що в таких умовах світ буде жити щонайменше ще два роки.

"Тому ілюзії, що Україні вдалося втримати першу хвилю і що все в порядку, немає. Потрібно вчитися жити в нових умовах", - додав Шмигаль.

Нагадаємо, раніше стало відомо, які заклади першими поновлять роботу в рамках послаблення карантину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ