Today.ua

Карантин в Україні: за якої умови країна зможе швидше повернутись до звичного життя

Карантин, введений в Україні через поширення коронавірусу, має завершитись 11 травня, але після цього в країні все одно будуть діяти певні обмежувальні заходи. А період повноцінного виходу України з карантину залежатиме від кількості хворих.

Так, заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар Віктор Ляшко в ефірі одного з українських телеканалів повідомив, що якщо кількість хворих коронавірусом в Україні буде стрімко падати, то країна зможе швидше вийти з карантину.

За словами Ляшка, можна буде з першого етапу перейти відразу на третій або навіть на четвертий етап виходу з карантину.

"Якщо у нас буде стрімке зниження хворих, ми зможемо з першого етапу перейти на третій або на четвертий етап", - запевнив головний санітарний лікар країни.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр України Денис Шмигаль озвучив план виходу України з карантину. Уряд запланував 5 етапів поступового повернення країни до звичного життя. В рамках кожного з етапів передбачається скасування певних обмежувальних заходів. Таким чином, в країні почнуть відкривати перукарні, магазини, ТЦ, поновлять роботу громадського транспорту і т.д.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ