Today.ua

Карантин в Україні послаблюють: Шмигаль розповів, коли відкриють метро

Карантин в Україні було продовжено до 22 травня, але вже скоро введені раніше обмеження почнуть поступово послаблювати. Зокрема, прем'єр-міністр України Денис Шмигаль розповів, коли поновиться робота метро.

За його словами, відкриття метрополітену передбачається в два етапи - спочатку їздити громадським транспортом зможуть тільки окремі категорії громадян.

"На третьому етапі ослаблення карантинних заходів метро запрацює для окремих категорій громадян і буде функціонувати з певними обмеженнями. На четвертому етапі, це практично вже етап завершення епідемії в Україні, метрополітен буде працювати в звичайному режимі. П'ятий етап - це фактичне завершення карантину", - розповів глава Кабміну.

Шмигаль також пояснив, що український уряд вже розробив кілька зон і етапів.

"Тобто червоні зони, помаранчеві, жовті. Зелена зона - це коли епідемія закінчилася. Тобто це вже п'ятий етап виходу з карантину, коли завершаться абсолютно всі обмеження. Отже, метро - це передостанній етап завершення карантинних заходів в зв'язку з високою ймовірністю навантаження, таким фактором як можливість зараження в метро, ​​швидке поширення епідемії в великих містах", - сказав Шмигаль.

Раніше повідомлялось, що карантин в Україні продовжили до 22 травня, але вже з 11 травня деякі обмеження будуть зняті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ