Today.ua

Карантин в Україні можуть послабити: в МОЗ назвали орієнтовні дати

Карантин, введений в Україні у зв'язку із загрозою поширення коронавірусу, можуть послабити через два тижні. Про це розповів головний санітарний лікар країни Віктор Ляшко.

За його словами, за умови дотримання карантинних обмежень країна зможе повернутися до нормального життя вже через два тижні.

"Дотримуючись карантину, ми рятуємо життя українців, не навантажуємо систему охорони здоров'я, і ​​через два тижні ми почнемо піднімати економіку нашої країни", - сказав він.

Ляшко наголосив, що дотримання карантину допоможе загальмувати поширення смертельного вірусу, за рахунок чого вже зовсім скоро вдасться повернутися до нормальної роботи. Він також зазначив, що впроваджені обмеження є необхідним заходом.

Втім, він не виключає, що пік захворюваності в Україні ще може піднятись.

"Є ризик того, що епідемія буде розвиватися, і пік захворюваності може піднятися, це може привести до негативних наслідків, як в інших країнах світу, коли будуть паралізовані системи охорони здоров'я", - заявив головний лікар країни.

Нагадаємо, карантин, введений в Україні до 24 квітня, "зачепить" і Великдень, тому у ПЦУ розповіли, що робити у велике свято.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ