Today.ua

Карантин в Україні буде продовжено: у МОЗ назвали дату

Карантин в Україні було введено ще в середині березня на тлі пандемії коронавірусу. Наразі попередня дата завершення карантину - 22 травня, однак в українському уряді вже заявили, що обмежувальні заходи продовжать до 22 червня.

За словами заступника глави Міністерства охорони здоров'я та головного санітарного лікаря країни Віктора Ляшка, карантин буде продовжено, однак уряд буде і надалі пом'якшувати обмежувальні заходи.

"Пік - це стрімке поширення захворювання, як було в Італії, Іспанії, коли в один тиждень масово пішли хворі і система охорони здоров'я не справлялася. А ми цей пік розтягнули в часі. Можна було стрімко вгору підняти, щоб всі перехворіли, і пішов спад. Ми замість піку розтягнули хворобу в часі (плато, - ред.), і система охорони здоров'я справляється. Плато триває у нас 25 днів, в Польщі, наприклад, вже 43-й день", - сказав Ляшко.

При цьому він наголосив, що в даній ситуації важливо враховувати сезонність.

"Так як ми ще не розуміємо, як вірус себе буде вести влітку в наших умовах. Питання в тому, що ми говоримо, що ми десь до 22 червня будемо продовжувати карантин, але він буде адаптивний з пом'якшувальними заходами, але все буде залежати від епідситуації", - наголосив він.

Нагадаємо, раніше мер Києва Віталій Кличко заявив про готовність відкриття метро.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ