Today.ua

Карантин продовжили до 11 травня: обіцяних послаблень не буде

Карантин, введений в Україні ще в середині березня через епідемію коронавірусу, вирішили подовжити до 11 травня. При цьому жодних послаблень, про які раніше була мова, не передбачається.

Рішення про продовження карантину до 11 травня прийняв Кабінет міністрів України сьогодні, 22 квітня.

Раніше глава Міністерства охорони здоров'я Максим Степанов заявляв, що українцям дозволять вже з 25 квітня гуляти в парках і відвідувати музеї, однак після засідання Кабміну стало зрозуміло, що жодних послаблень карантинних заходів все-таки не буде.

"Наприклад, прогулянки в парках. Але ці прогулянки будуть дуже чітко обмежені стосовно кількості осіб і засобів індивідуального захисту під час прогулянок. Дуже чіткі правила будуть прописані в постанові. Також ми будемо пропонувати відкриття музеїв і бібліотек, але також з чітким додержанням карантинних обмежень - дистанції, засобів індивідуального захисту, термоскрінінга на вході", - заявляв раніше глава МОЗ.

Однак в офіційній заяві прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля про жодні послаблення нічого не говорилось. Їх можуть ввести тільки після 12 травня, і то - при дотриманні певних умов. Зокрема, послаблення можливі, якщо протягом 10 днів відсоток виявлених випадків захворювання в країні не змінюється або коливається в межах 5%. Ще одна умова - лікарні мають бути заповнені пацієнтами з коронавірусом менш ніж на 50%.

Нагадаємо, раніше Денис Шмигаль заявив, що карантинні заходи в Україні триватимуть ще два роки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ