Today.ua

Карантин послаблять у дванадцяти областях: названо найбільш безпечні регіони

Коронавірус в Україні, станом на 29 червня, охопив 649 150 осіб. За останню добу було зафіксовано 646 нових випадків СOVID-19, що на порядок нижче, ніж за попередні два тижні. У зв'язку з цим, одразу 12 областей стали відповідати встановленим урядом показниками для ослаблення протиепідемічних заходів.

За інформацією МОЗ, сюди входять Вінницька, Дніпропетровська, Житомирська, Запорізька, Кіровоградська, Миколаївська, Полтавська, Сумська, Тернопільська, Херсонська, Черкаська та Чернівецька області. Саме ці регіони на даний момент відповідають всім епідеміологічними критеріями: завантаженість в лікарні, охоплення по кількості тестувань, відсоток нових заражень і динаміка зростання захворювання.

При цьому, Київ, Волинська, Донецька, Закарпатська, Івано-Франківська, Київська, Луганська, Львівська, Одеська, Рівненська, Харківська, Хмельницька та Чернігівська області поки що не готові до ослаблення карантину.

За останню добу антилідерами по захворюваності стали Львівська область (+115), Волинська (+84) та Рівненська (+70) області. Жодного випадку захворювання COVID-19 не зафіксували у 5 областях: Дніпропетровській, Кіровоградській, Черкаській, Херсонській і Луганській.

Критерії посилення карантинних заходів стосуються в першу чергу обмежень в роботі громадського транспорту, спортзалів і фітнес-центрів, дошкільних дитячих закладів, кафе та ресторанів.

Раніше повідомлялося, кому з українців не потрібно буде проходити самоізоляцію при в'їзді в Україну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ