Today.ua

Карантин не пом'якшать: які області України не готові до зняття обмежень з 1 червня

Україна 1 червня переходить до третього етапу пом'якшення карантинних заходів. Однак, станом на сьогоднішній день, 31 травня, п'ять областей України не відповідають усім необхідним критеріям для ослаблення протиепідемічних заходів. Зокрема, в цих областях перевищено певні критерії оцінки епідеміологічної ситуації.

За інформацією МОЗ, не готові до ослаблення карантину Волинська, Донецька, Львівська, Рівненська і Чернівецька області, а також Київ.

У столиці спостерігається підвищена кількість зафіксованих випадків захворювання на 100 тисяч населення (інцидентності). При дозволеній нормі 12 випадків на 100 тис. осіб, у столиці - 12,2.

За цим же критерієм не відповідають й інші області. Саме в них за останні два дні спостерігається збільшення кількості захворілих. При цьому, в Донецькій області, де менше всього хворих за статистикою (163 особи), фіксується найнижчий рівень тестування населення.

Кількість нових випадків COVID-19 за останні 7 днів на 100 тис. населення (инсцидентність) повинна становити менше 12 осіб на 100 тис. населення, завантаженість ліжок у лікарнях не повинна перевищувати 50% (достатня кількість для забезпечення стаціонарної допомоги хворим з певного рівня захворюваності та з урахуванням резерву на випадок росту захворюванності), а охоплення тестуванням на коронавірус не повинне перевищувати 12 осіб на 100 тис. населення. Якщо ці критерії не відповідають нормі, тоді говорити про зняття карантинних обмежень ще зарано.

Нагадаємо, в Україні 31 травня число інфікованих коронавірусом досягло 23 672 осіб. За останню добу офіційно підтверджено 468 нових випадків СOVID-19, що по статистиці більше, ніж за попередні дні.

Раніше повідомлялося, що з 1 червня до роботи повернуться працівники сфери обслуговування, залізничних та автомобільних перевезень, басейнів та фітнес-центрів. Торгові центри розпочали свою роботу з 30 травня, а от українські ресторани поки залишаться закритими для відвідувачів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ