Today.ua

Карантин і громадський транспорт: Кличко заявив про готовність відкриття метро

У Києві метро вже повністю готове до відкриття - для цього необхідне тільки відповідне рішення українського уряду. Про це повідомив мер столиці Віталій Кличко на своїй сторінці в соцмережі.

Наразі, за словами Кличка, у столичному метрополітені тривають ремонти і роботи по обладнанню станцій для маломобільних осіб.

"Що стосується метро, ​​ми готові і будемо відновлювати його роботу, як тільки уряд дозволить це робити. Поки метрополітен не перевозив пасажирів, в ньому проходили і тривають всі необхідні роботи з утримання інфраструктури. Це заміна рейок, ремонти ескалаторів, вагонів, оновлення вентиляційного обладнання і інші роботи", - повідомив мер.

Крім того, за словами Кличка, вже ведуться роботи за програмою забезпечення доступності на станціях "Лук'янівська" і "Сирець".

Мер наголосив, що на даних станціях передбачається облаштування тактильних смуг, навігації та заміна вхідних груп для вільного доступу маломобільних громадян.

"Регулярно проводилася і дезінфекція метрополітену: поїздів, вестибюлів, кас, платформ на станціях. Після відновлення роботи підземки ці заходи значно посилять", - запевнив Кличко.

Нагадаємо, раніше в Міністерстві інфраструктури розповіли, як зміниться громадський транспорт після карантину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ