Today.ua

Карантин через коронавірус вводять по всій Україні: Кабмін ухвалив рішення

Через загрозу розповсюдження коронавірусу по всій території України вводять карантин. Відповідне рішення прийняв Кабінет міністрів України.

Нардепка від партії п'ятого президента України Петра Порошенка "Європейська солідарність" Вікторія Сюмар повідомила на своїй сторінці в соцмережі, що з завтрашнього дня, 12 березня, по Україні вводиться карантин, який триватиме протягом трьох тижнів.

Карантин передбачає наступні заходи:

Також, як повідомила Сюмар, буде закрито більшу частину КПП. З 219 пропускних пунктів функціонуватимуть тільки 49.

Нагадаємо, раніше про введення карантину у столиці повідомив мер Києва Віталій Кличко. Зокрема, в рамках введеного в столиці карантину буде тимчасово обмежено освітній процес в закладах загального та вищої освіти, у дитячих садках, у художніх та спортивних школах і т.д. Також обмежать проведення масових заходів у столиці - це стосується концертів, конференцій, кіносеансів та інших заходів. Закритими будуть столичні розважальні центри, а також розважальні зони в шопінг-молах. У торгових центрах буде введено посилений контроль, чергуватимуть санітарні лікарі. Громадський транспорт поки продовжить працювати в звичайному режимі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ