Today.ua

Кадровий скандал у МОЗ: Гончарук жорстко відреагував

У вівторок, 24 вересня, стартував аудит всіх службовців МОЗ. Наказ про його проведення підписав держсекретар міністерства Артем Янчук у відсутність міністра Зоряни Скалецької, яка знаходиться в Нью-Йорку на сесії Генеральної асамблеї ООН. Стало відомо, що двом керівникам директоратів МОЗ вже запропонували звільнитися. Це гендиректор директорату стратегічного планування та євроінтеграції Ірина Литовченко і гендиректор директорату медичних послуг Оксана Сухорукова. Відомо, що обидві перемогли в конкурсі на свої посади в 2018 році. У зв'язку з цим держслужбовці МОЗ написали відкритий лист голові Кабміну Олексію Гончаруку, в якому пред'являються претензії до Загрийчука, у відсутність міністра виконуючого його обов'язки. У листі вони поскаржилися на безпрецедентний тиск на держслужбовців, а також на те, що в міністерстві не підписуються важливі документи, через що зриваються закупівлі медикаментів для важкохворих українців і вакцин. Скаржаться співробітники МОЗ і на повну відсутність комунікації з політичним керівництвом міністерства, на зупинку реалізації багатьох міжнародних проектів.

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук жорстко відреагував на цю ситуацію і заявив, що "жодна чесна, професійна і компетентна людина не повинна бути звільнена з посади без належних підстав".

- Сьогодні працівники Міністерства охорони здоров'я звернулися до мене з відкритим листом, щоб привернути увагу до проблем всередині міністерства, — заявив прем'єр-міністр Олексій Гончарук. — Ми уважно вивчаємо ситуацію. Я поважаю право на висловлення своєї позиції кожного працівника МОЗ.

Сама Зоряна Скалецька також відреагувала на відкритий лист до своїх підлеглих. Міністр пообіцяла, що відразу після повернення до України вислухає зацікавлені сторони і прийме рішення. Курс реформ буде продовжено, запевнила голова МОЗ.

Нагадаємо, в Україні мають намір створити Офіс пацієнта. Його очолить міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ