Today.ua

Кабмін звільнив В'ятровича з посади голови Інституту національної пам’яті

Кабмін звільнив з посади керівника Українського інституту національної пам'яті Володимира В'ятровича. Про це сам В'ятрович повідомив на своїй сторінці в Facebook.

"Я завершив каденцію на посаді голови Українського інституту національної пам’яті. Це були наповнені п’ять з половиною років. "Якщо ущерть наповниш біг хвилини снагою дум, енергією дій" — давав мені приклад Сверстюк. Робота стала щоденним продовженням Майдану задля втілення його цінностей. Можу сказати, що більшість амбітних цілей, які ставив перед собою, досягнув", - зазначив В'ятрович.

Зокрема, серед досягнень Інституту нацпам'яті В'ятрович виокремив такі:

Як відомо, Український інститут національної пам'яті - науково-дослідна бюджетна установа при Кабінеті міністрів України. Керівник УІНП призначається і звільняється з посади розпорядженням українського уряду.

Нагадаємо, раніше народний депутат і блогер Максим Бужанський звинуватив директора Інституту національної пам’яті Володимира В’ятровича у корупції. Зокрема, він назвав Інститут нацпам’яті однією з найбільш корумпованих структур попередньої влади. Крім того, за словами Бужанського, діяльність інституту В’ятровича є “незрозумілою і суперечливою”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ