Today.ua

Кабмін забов'язав “Нафтогаз“ не підвищувати ціни на газ для населення

Сьогодні, 5 червня, Кабінет міністрів на засіданні прийняв постанову, яка зобов'язує НАК "Нафтогаз України" не підвищувати ціни на газ для населення. Про це заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

У своєму виступі на засіданні уряду він зазначив, що зобов'язання України тримати ринкові ціни означає, що не можна відмовитися від імпортного паритету.

"Я тут не можу нічого зробити, але коли імпортні ціни знижуються, то і внутрішні ціни для українських споживачів повинні знижуватися", - сказав він.

При цьому Володимир Гройсман заявив, що "Нафтогаз" затвердив ціни на червень і липень, які перевищують ринкові.

"Ми розробили документ, який не дасть НАК зловживати монопольним положенням. Вони накрутили ціни до 8800 гривень по деяким регіонам України. Ми говорили про це вже не раз. Газ повинен коштувати в червні близько 8000, в липні - 7700. Це коридор, який відповідає ринковій ціні", - сказав прем'єр-міністр.

Ухваленою постановою для виконання спеціальних зобов'язань, покладених на суб'єктів ринку природного газу, ціна газу дорівнює мінімальному значенню з чотирьох (без ПДВ) за формулою: Ц=MIN (Цмерт; Циеех; Цнакпр; Цпсо).

Раніше повідомлялось, що "Нафтогаз" підняв ціну на газ для українців. Зокрема, кінцева ціна газу повинна була становити 8627,01 грн за 1000 кубометрів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ