Today.ua

Кабмін назвав розміри оборонного бюджету-2019

Кабінет Міністрів України планує виділити на оборонний сектор у 2019 році близько 200 млрд грн. Про це заявив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов під час наради щодо формування оборонного бюджету на 2019 рік. Про це повідомляється на персональному сайті Турчинова.

Секретар РНБО зазначив, що відповідно до прогнозу Кабміну, ВВП на 2019 рік становитиме 3,9 трлн гривень. Відповідно, фінансування оборонного сектору, яке має бути не менше 5% від ВВП, у 2019 році становитиме близько 200 млрд гривень. Кінцевий етап формування оборонного бюджету буде затверджений на засіданні РНБО і переданий до Кабінету Міністрів.

«Дохідна частина оборонного бюджету повинна формуватися винятково з реальних, обґрунтованих надходжень», — підкреслив Турчинов.

За словами Турчинова, пріоритетними капіталовкладеннями є розробка й закупівля сучасного високоточного ракетного озброєння, артилерійського озброєння, бронетанкової техніки, високоточних засобів ураження, боєприпасів і продуктів спеціальної хімії. Окрім того, планується закупівля технічної бази для посилення системи протиповітряної оборони держави й можливостей авіації Повітряних сил ЗСУ, реалізації державної політики у сфері кібербезпеки, виконання заходів з розвитку і модернізації спецзв'язку і захисту інформації, сучасного облаштування дослідно-випробувальних полігонів для проведення випробувань ракет, боєприпасів тощо.

«Одним з пріоритетних завдань оборонного бюджету є реалізація соціальних гарантій військовослужбовців, перш за все підвищення їхнього грошового забезпечення, що необхідне для збереження професійного ядра Збройних сил України, Національної гвардії України та інших силових структур», — підкреслив Турчинов.

Раніше повідомлялося, що Збройні сили України (ЗСУ) потребують фінансування на рівні близько 112 млрд грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ