Today.ua

Гройсман хоче зменшити витрати на виплату соцдопомоги сім'ям з дітьми

У Верховній Раді України зареєстровано законопроект №9369, в якому Кабмін пропонує збільшити на 10,8 млрд гривень (з 139,3 до 150,1 млрд гривень) витрати держбюджету на 2018 рік на виплату пенсій.

Кабмін також пропонує збільшити на 227,4 млн гривень виплату доплат за роботу в зоні відчуження і виділити 27,6 млн гривень на модернізацію антарктичної станції "Академік Вернадський".

Тим часом стало відомо, що Кабмін пропонує знизити на 7,2 млрд гривень розмір субвенції на виплату соціальної допомоги сім'ям з дітьми у зв'язку зі зниженням народжуваності.

Крім цього, команда Гройсмана пропонує у зв'язку з введенням воєнного стану перерозподілити ряд витрат. І за рахунок цього пропонується на 300 млн гривень збільшити витрати на оплату праці військовослужбовцям Збройних сил, на 65 млн гривень - співробітникам Служби безпеки України, на 100 млн гривень - на оплату праці працівникам Генпрокуратури.

Як повідомляли Today.ua, прем'єр-міністр Володимир Гройсман пообіцяв, що середня зарплата українців зросте до 10 тисяч гривень. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ