Today.ua

Кабельне телебачення в Україні подорожчає до 40%

З 1 січня 2019 року послуги платних телевізійних сервісів, зокрема кабельне телебачення та IPTV, зростуть в ціні на 15-40% в залежності від регіональних особливостей, набору телевізійних каналів та різних економічних показників діяльності провайдерів. Про це повідомляють в Асоціації правовласників і постачальників контенту.

Згідно з даними Державної служби статистики за I півріччя 2018 року, середній обсяг реалізованих послуг на одного абонента кабельного телебачення, в тому числі цифрового, в Україні вже становить близько 72 гривень. З січня мінімальні тарифи за доступ до пакетів тільки з українськими телеканалами становитимуть приблизно 56-70 гривень.

"Але, швидше за все, тарифи можуть бути і вищими, оскільки провайдерам доводиться також витрачати значні кошти на закупівлю прав на ретрансляцію розважальних іноземних телеканалів для того, щоб зацікавити абонента і створити додаткову цінність телевізійної послуги в порівнянні з безкоштовною ефірної цифрою", - заявили в Асоціації.

Українців попереджають, що тарифи зростатимуть і надалі через істотне підвищення плати за використання прав на інтелектуальну власність виробниками українського контенту, необхідність збільшення заробітної плати працівникам, зростання тарифів за електроенергію тощо.

Раніше повідомлялося, що телеканал NewsOne перевірятимуть через розміщення в ефірі карти України без Криму.

Нагадаємо, 20 жовтня 2018 року набрала чинності постанова Верховної Ради України про звернення до Ради нацбезпеки і оборони з приводу санкцій проти телеканалів NewsOne і "112 Україна".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ