Today.ua

Ірина Луценко офіційно склала мандат: хто зайде в Раду на її місце

Ірина Луценко, нардепка від партії п'ятого президента України Петра Порошенка "Європейська солідарність" та дружина колишнього генпрокурора Юрія Луценка, офіційно скала мандат. Сьогодні, 12 листопада, Верховна Рада достроково припинила повноваження нардепки за її заявою.

"За" проголосували 275 нардепів. У своїй промові Луценко підбила підсумок своєї діяльності в парламенті за 10 років. Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков попросив Ірину Луценко бути більш лаконічною, тому що її промова тривала понад шість хвилин. Вона висловила подяку своїм колегам та особливо "трьом політикам, які зіграли величезну роль" на становленні її як політика. Зокрема, вона подякувала лідеру "Батьківщини" Юлії Тимошенко.

"Юлії Володимирівні Тимошенко (дякую, - ред.), яка, коли мого чоловіка режим Януковича запроторив за грати, сказала дуже твердо, взявши мене за руку: "Не бійся". П’ятому президенту України Петру Порошенку – великому державнику, який зміг зберегти Україну. І треті слова вдячності – моєму чоловікові Юрієві Віталійовичу Луценку, чоловіку з великої букви, борцеві, який ніколи не здавався", - сказала вона.

Наразі відомо, замість Ірини Луценко за списком "Європейської солідарності" до Верховної Ради має пройти колишній керівник Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович.

Нагадаємо, раніше Юрій Луценко прокоментував інформацію про “втечу” його дружини до Лондона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ