Today.ua

“Інакше епідемію не зупинити“: в уряді розповіли, як контролюватимуть українців під час карантину

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що за українцями не будуть стежити через їхні мобільні телефони, однак деякі заходи щодо контролю громадян все ж в уряді запланували. Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

За його словами, на наступному тижні планується запустити спеціальний мобільний додаток для здійснення контролю за дотриманням карантинних заходів в Україні.

"Обов’язковий контроль для хворих та добровільний для самоізольованих через зняття у випадковий період часу геолокації та FaceID. Інакше епідемію не зупинити", – повідомив міністр.

Також, за його словами, такий додаток допоможе замовляти хворим продукти харчування та ліки в режимі онлайн, повідомляти про стан свого здоров'я і т.д.

Крім того, в додатку "Дія" з'явиться можливість моніторингу можливого контакту із зараженими коронавірусом. Це планується реалізувати за допомогою застосування широкої мережі QR-кодів у магазинах, таксі і т.д.

"Якщо людина починає добровільно сканувати коди, то ми зможемо її попереджати про можливий контакт із хворим. Знову, ніякого геотаргетингу (стеження, - ред.) тощо", - запевнив міністр.

Нагадаємо, у середу, 25 березня, Кабмін продовжив карантин через коронавірус ще на 30 днів — до 24 квітня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ