Today.ua

Хто отримає надбавку до пенсії у липні: у Мінсоцполітики пояснили

У липні 2019 року, в рамках другого етапу підвищення пенсійних виплат, тим, хто  отримує мінімальну пенсію, додатково нарахують 67 гривень, у зв'язку з чим грошове забезпечення даної категорії населення зросте до 1 564 гривень. Про це повідомляє прес-служба Мінсоцполітики.

У той же час пенсіонери з максимальною пенсією отримають ще плюс 670 гривень. Тобто, після перерахунку пенсіонери будуть отримувати 15,6 тис. замість 14,9 тис. гривень.

Відзначимо, що в березні і квітні були проіндексовані пенсії 10,2 мільйонів громадян і надбавку в 1 000 гривень отримали близько 2,45 мільйонів чоловік.

Разом з тим, пенсії не були перераховані тим, хто отримують виплати по спеціальному законодавству, тобто народні депутати, прокурори і т.п.

Крім того, надбавку не отримали також українці з достатньою кількістю стажу, але мінімальною зарплатою.

Раніше Today.ua також писав, що українці зможуть оформити пенсію в режимі онлайн через новий веб-портал, який створив Пенсійний фонд України. Досить буде відсканувати пакет документів та заяву, щоб потім документи в електронному вигляді могли автоматично обробити.

Пенсіонери можуть також отримувати щорічно так звану 13-ту пенсію. Кабінету міністрів доручено підготувати розрахунки щодо виплати щорічної 13-й пенсії малозабезпеченим пенсіонерам та недопущення підвищення тарифів на газ для населення.

Нагадаємо, українські заробітчани мають право на отримання іноземної пенсії.

Раніше повідомлялося, що мінімальний пенсійний стаж щороку збільшуватиметься на 12 місяців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ