Today.ua

Хомчак запевняє, що військовим на Донбасі не забороняли стріляти

Начальник Генерального штабу Збройних сил України Руслан Хомчак заявив, що українським військовим на Донбасі не давали команди про заборону на стрілянину. Про це Хомчак розповів в інтерв'ю українському інтернет-виданню.

"Ніякої команди не дано. Там йде війна, і всі командири там знаходяться на своїх місцях. Командир відділення командує відділенням, командир взводу - взводом, командир роти - ротою. У них ніяких команд не відповідати (на обстріли бойовиків, - ред.) немає", - запевнив начальник Генштабу.

На його думку, відповідна інформація є "одним з елементів інформаційно-психологічної війни".

"Ну як можна на війні сказати: тебе б'ють, а ти не відповідай. Це один з елементів інформаційно-психологічної війни, який запускають у ефір, що нібито хтось прийшов і дав команду не відповідати на обстріл", - додав він.

За словами Руслана Хомчака, на війні не можна дати команду не стріляти.

"І таких команд не було, таких команд я не отримував від нашого військово-політичного керівництва і я таких команд не давав. І знаю точно, що командири там в ООС таких команд не давали і не дадуть", - наголосив він.

Нагадаємо, 5 червня очільник української делегації у Тристоронній контактній групі Леонід Кучма заявив, що до 19 червня ТКГ має прописати в угоді декілька обов’язкових пунктів, серед яких заборона стріляти у відповідь та “табу” на обстріл громадських об’єктів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ