Today.ua

Гучна операція силовиків у Вінниці: ДБР затримало “радника“ президента та генерала СБУ

Слідчі Хмельницького територіального управління ДБР затримали у Вінниці трьох осіб, які вимагали з підприємця неіснуючий борг в розмірі 1 млн 100 тис гривень. У випадку, якщо підприємець відмовиться сплачувати "борг", трійця обіцяла влаштувати йому дуже великі проблеми: неприємності з правоохоронними структурами та закриття бізнесу.

А щоб їхні погрози сприймалися більш переконливо, один із вимагачів представився "радником" президента, інший генералом СБУ та ще один – членом громадської організації, що бореться з корупцією. Очевидно вимагачі розраховували, що психіка бідолашного підприємця не встоїть під таким напором "авторитетів".

Проте вінничанин виявився теж не в тім'я битий та поскаржився на вимагачів у ДБР. Учора слідчі ДБР затримали "високопосадовців" на гарячому, з отриманими ними грошима, які вони вимагали.

Тепер вигадливій трійці доведеться застосувати свою фантазію перед слідчими, аби розповісти, що їх спонукало до злочину, та кому спала на думку така ідея – вплутати сюди ще й президента та СБУ.

Якщо їхню вину доведуть у суді, кожному з "високопосадовців" світить від 7 до 12 років ув'язнення із конфіскацією майна.

Нагадаємо, ДБР також відкрито кримінальне провадження стосовно чоловіка заступниці глави Офісу президента Юлії Ковалів. Його підозрюють у свідомому заниженні вартості оренди траулерів, які він віддав у користування приватникам, перебуваючи на посаді очільника Державного агентства рибного господарства України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ