Перші страви на обід - це традиція, яка зберігається і в пост. Якщо вам набридли звичні супи і борщі, спробуйте крем-суп з грибами, який дуже простий у приготуванні, а задоволення від смаку ви отримаєте колосальне. Ніжний легкий супчик з грибами сподобається і дітям, і дорослим.
Рецепт грибного крем-супу на обід
Інгредієнти:
- Багет або батон - 2-3 скибочки
- Вершки - 200 мл
- Вода - 1 л
- Гриби (печериці) - 400 г
- Зелень за смаком
- Картопля - 1 шт.
- Цибуля ріпчаста - 1 шт.
- Мелений чорний перець - за смаком
- Олія - для смаження
- Сіль - за смаком
Спосіб приготування:
- Цибулю наріжте півкільцями і підсмажте в каструлі до золотої скоринки. Печериці добре почистіть і розріжте навпіл. Додайте до цибулі гриби і смажте на невеликому вогні ще 5 хвилин.
- Картоплю поріжте на кубики і додайте до цибулі з грибами. Посоліть, поперчіть і ретельно все перемішайте.
- Візьміть каструлю, налийте туди воду і засипте засмажку. Варіть суп на маленькому вогні 20-25 хвилин.
- Поки суп вариться, зріжте з багета тверду скоринку і зробіть грінки з м'якоті хліба.
- Зніміть суп з плити і збийте його добре блендером до однорідної консистенції. Додайте спецій за смаком і вершки, щоб суп став трохи густіше. Прикрасьте готовий суп гріночками і скибочками підсмажених грибів.
Смачного!
Раніше повідомлялося, як приготувати смачний пісний борщ з грибними "вушками".