Today.ua

Грибна підлива під будь-який гарнір за 15 хвилин: універсальний рецепт

Найкраще доповнення до картоплі, рису або гречки - це м'ясна або грибна підлива. Для вегетаріанців вибір очевидний. Приготувати ароматний і насичений соус можна з будь-яких грибів, причому підлива з печериць може вийти не гірше, ніж з лісових грибів.

Ділимося з вами рецептом універсальної та простої у приготуванні грибної підливи зі сметаною, спеціями та часником.

Грибна підлива: рецепт

Інгредієнти:

Сухі гриби або свіжі печериці перекладіть у глибокий посуд, залийте окропом, щоб вода повністю покрила гриби, перемішайте, накрийте тарілкою або кришкою і дайте постояти приблизно 30 хвилин. Потім злийте воду та промийте гриби.

Змішайте воду з борошном, добре перемішайте, щоб не було грудочок, додайт в сметану і ще раз усе разом перемішайте.

Цибулю поріжте дрібно разом із часником і обсмажте на середньому вогні. Потім додайте гриби в сковороду і влийте воду, тушкуйте до м'якості. Поперчіть, посоліть і потім додайте сметанну заливку і перемішайте.

Підлива повинна  на маленькому вогні, при необхідності доливайте воду, якщо консистенція вам здається занадто густою.

Таку підливу можна приготувати не лише під картоплю, а й під зрази, вареники, галушки тощо.

Смачного!

Раніше повідомлялося, як приготувати смачні макарони у вершковій підливі без попереднього варіння.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ