Найкраще доповнення до картоплі, рису або гречки - це м'ясна або грибна підлива. Для вегетаріанців вибір очевидний. Приготувати ароматний і насичений соус можна з будь-яких грибів, причому підлива з печериць може вийти не гірше, ніж з лісових грибів.
Ділимося з вами рецептом універсальної та простої у приготуванні грибної підливи зі сметаною, спеціями та часником.
Грибна підлива: рецепт
Інгредієнти:
- сушені білі гриби або печериці – 50 г
- цибуля – 1 шт.
- часник – 1-2 зубчики
- сметана – 250 г
- борошно - 1 ст. л.
- сіль, перець – за смаком
- олія для смаження – 1-2 ст. л.
Сухі гриби або свіжі печериці перекладіть у глибокий посуд, залийте окропом, щоб вода повністю покрила гриби, перемішайте, накрийте тарілкою або кришкою і дайте постояти приблизно 30 хвилин. Потім злийте воду та промийте гриби.
Змішайте воду з борошном, добре перемішайте, щоб не було грудочок, додайт в сметану і ще раз усе разом перемішайте.
Цибулю поріжте дрібно разом із часником і обсмажте на середньому вогні. Потім додайте гриби в сковороду і влийте воду, тушкуйте до м'якості. Поперчіть, посоліть і потім додайте сметанну заливку і перемішайте.
Підлива повинна на маленькому вогні, при необхідності доливайте воду, якщо консистенція вам здається занадто густою.
Таку підливу можна приготувати не лише під картоплю, а й під зрази, вареники, галушки тощо.
Смачного!
Раніше повідомлялося, як приготувати смачні макарони у вершковій підливі без попереднього варіння.