Today.ua

Гройсман та Садовий збираються очолити уряд за президенства Зеленського

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що готовий знову очолити Кабінет Міністрів після парламентських виборів. У свою чергу лідер партії "Об'єднання "Самопоміч" Андрій Садовий також готовий боротися за місце прем'єра.

Володимир Гройсман наголосив, що він має розуміння, що треба "робити далі".

"Якщо український народ вирішить, що я і сформована нами команда будуть гідні представляти їхні інтереси та реалізовувати ті завдання, які люди перед нами ставлять, то я готовий буду очолити уряд", - сказав Гройсман.

Водночас він зазначив, що ефективність уряду залежить від того, наскільки він може спиратися на парламентську більшість, тому після виборів до ВР важлив формування сильної та згуртованої коаліції.

Прем'єр також наголосив, що ще не вирішив, чи піде з посади під час передвиборчої кампанії, оскільки для нього держава набагато важливіша.

"Я краще буду менше брати участь у передвиборній кампанії і робити все для того, щоб у країні була стабільність, ніж навпаки", - зазначив Гройсман, пообіцявши знайти здоровий баланс, який не порушуватиме чинного законодаства.

У свою чергу, колишній кандидат на посаду президента, міський голова Львова, лідер партії "Об'єднання "Самопоміч" Андрій Садовий під час 18-го з'їзда партії у Києві повідомив, що також готовий до виборів у парламент, де збирається очолити Кабмін.

Садовий зазначив, що не збирається знову балотуватися на мера, натомість готовий іти до парламенту, очолювати список до ВР та боротися за посаду прем'єра, щоб "наводити порядок у країні".

Він наголосив, що на парламентських виборах у виборчому списку партії більшість, до 70-80%, складатимуть нові обличчя.

Серед них будуть лідери партії з областей, представники профспілок і громадських організацій, які пройдуть праймеріз.

Садовий наголосив, що на наступних парламентських виборах "Самопоміч" збирається подвоїти або потроїти результат політичної сили, який було отримано 2014 році. Наразі фракція партії складається з 26 обранців.

Нагадаємо, прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що він готовий співпрацювати з Володимиром Зеленським після його інавгурації заради розвитку країни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ