Today.ua

Гройсман назвав причину підвищення розміру пенсій в Україні

Підвищення пенсій в Україні пов'язане із зростанням економіки в країні. У березні і квітні були проіндексовані пенсії 10,2 мільйонів громадян і надбавку в 1000 гривень отримали близько 2,45 мільйонів осіб. У липні отримувачам мінімальної пенсії додатково нарахують 67 гривень, у зв'язку з чим грошове забезпечення даної категорії населення зросте до 1 564 гривень. Про це заявив глава Кабінету міністрів України Володимир Гройсман в інтерв'ю одному з українських телеканалів, зазначивши, що його команді першій за всю незалежність країни вдалося запровадити механізм автоматичної індексації пенсійних виплат і провести кілька перерахунків пенсій.

"Залишається проблема людей, які мають великий стаж, але мали маленьку зарплату. Я завжди підкреслюю: треба зростання економіки і далі конвертувати у підвищення пенсій. Ми перші ввели автоматичну індексацію, будемо це робити і надалі", - сказав Гройсман.

З 1 липня 2019 року мінімальна пенсія в Україні збільшиться з 1497 до 1564 грн, а максимальна — з 14 970 грн до 15 640 грн. Наступний етап підвищення пенсій у поточному році очікується в грудні. У міністерстві соціальної політики зазначили, що українські пенсіонери мають право змінити вид пенсійних виплат, і таким чином збільшити свій дохід. Для того, щоб з'ясувати доцільність переходу з одного виду пенсії на інший, необхідно звернутися до управління Пенсійного фонду України (ПФУ), яке займається пенсійними нарахуваннями.

Нагадуємо, Конституційний суд постановив, що встановлення мінімально необхідного віку для нарахування пенсії за вислугу років є незаконним. У рішенні суду сказано, що втрата професійної працездатності або придатності не пов'язана з досягненням працівником певного віку, тому не може бути умовою для призначення пенсії за вислугу років.

Раніше Today.ua повідомляв, що українці зможуть оформити пенсію в режимі онлайн через новий веб-портал, який створив Пенсійний фонд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ