Today.ua

Гримчак хотів отримати хабар: НАБУ розкрило корупційну схему

У НАБУ повідомили, що затриманий заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Юрій Гримчак разом зі спільником заволодів грошовими коштами в особливо великому розмірі. Слідство встановило, що представник інтересів приватного ТОВ під час спілкування із заступником міністра повідомив про проблему, рішення якої належить до компетенції судової гілки влади. Зазначене ТОВ вимагало консультації з приводу розгляду цивільної справи про стягнення боргу з іншого приватного підприємства в його користь. На це звернення заступник міністра Гримчак повідомив, що за грошову винагороду в розмірі 100 тисяч доларів США, використовуючи свої зв'язки, зможе забезпечити прийняття необхідного судового рішення.

В одній із розмов із заступником міністра представник ТОВ розповів йому про проходження складної процедури узгодження дозвільних документів на здійснення будівельних робіт на земельних ділянках, які належать до пам'яток культурної спадщини. Дізнавшись про це, Гримчак запропонував свої «послуги» щодо забезпечення погодження проектної документації за грошову винагороду в розмірі 1 мільйона доларів США.

Після отримання частини хабара в сумі 450 тисяч доларів США та 30 тисяч доларів США від представників ТОВ і був затриманий Гримчак і його спільник.

Як писав Today.ua, заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і вимушено переміщених осіб Юрій Гримчак був затриманий увечері 14 серпня співробітниками СБУ, НАБУ і ГПУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ