Гречка - одна з найкорисніших круп, але щоб зберегти всі її корисні властивості, не варіть гречку, а просто заливайте окропом на 30 хвилин. Тоді каша вийде ще й розсипчастою. Щоб надати гречці пікантності, можна додати до неї зелень, оливки, сир та інші інгредієнти. Така страва вийде і ситною, і смачною, і поживною.
Гречка з фетою, оливками та зеленню
Інгредієнти:
- гречка – 100 г
- гаряча вода – 200 мл
- оливки - 10 шт.
- сир Фета – 100 г
- яйце – 1 шт.
- петрушка або інша будь-яка зелень - 10 гілочок
- орегано - 1/2 ч. л.
- оливкова олія – 2-3 ст. л
- сіль, перець – за смаком
Залийте окропом гречку, накрийте кришкою і дайте крупі настоятися 30 хвилин.
У цей час помийте і дрібно наріжте петрушку.
Зваріть яйце пашот.
Перекладіть у тарілку готову гречку, покришіть зверху Фету і викладіть з одного боку тарілки, з іншого – зелень та оливки. Приправте орегано і викладіть яйце пашот. Зверху полийте гречку оливковою олією та посоліть за смаком.
Таку страву можна їсти як на сніданок, так на обід чи вечерю. Гречка сама по собі низькокалорійна, тому для заряду енергією її потрібно поєднувати з білками та жирами.
Раніше повідомлялося, як приготувати соковиті гречаники у томатному соусі, які замінять звичні котлети та тефтелі.