Today.ua

Гречка може бути шкідливою: лікар розкрила небезпеку круп'яних каш

Гречка - одна з найпопулярніших в Україні круп. Її готують з м'ясом та овочами або ж просто варять і подають у якості гарниру до основної страви. Особливо часто гречку рекомендують для дієтичного харчування, адже всі звикли думати, що в ній міститься багато вітамінів та корисних мікроелементів. Однак, лікарі зазначають, що гречка може бути і шкідливою.

За словами медиків, чималий вміст вуглеводів в гречці призводить до порушення обмінних процесів, ожиріння, цукрового діабету.

Клейковина, яка є в крупі, склеює ворсинки кишечника і заважає нормальному засвоєнню їжі, що може спровокувати запори, коліти, ентероколіти та геморой.

Крім того, каші викликають газоутворення і метеоризм, а тому від них краще відмовитись при загостренні виразки шлунка та дванадцятипалої кишки.

Варто наголосити, що небезпека цього продукту стосується тільки однієї з варіацій його приготування - коли він подається у вигляді каші. При цьому проста варена гречка є корисною для організму.

Раніше ми розповіли, які каші варто "залишити в дитинстві".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ