Якщо у вас залишилася вчорашня гречка і ви не знаєте, що з неї приготувати, рішення очевидне - гречаники. Ця традиційна українська страва не поступається за ситістю котлетам, хоч і готується вона без м'яса. Однак, щоб додати страві соковитості, до неї можна додати один секретний інгредієнт. Такі гречаники можна подавати до столу навіть без гарніру.
Гречаники із секретним інгредієнтом: рецепт
Інгредієнти:
- гречана крупа - 1 склянка,
- картопля - 3 шт.,
- морква - 1 шт.,
- цибуля - 1 шт.,
- вода - 1/2 склянки,
- рослинна олія, сіль, перець та зелень - за смаком.
Відваріть гречку до готовності або візьміть готову гречану кашу.
Цибулю наріжте тонкими півкільцями, моркву натріть на великій тертці.
Картоплю очистіть і натріть на дрібній тертці, дайте соку стікти.
З'єднайте натерту картоплю з відвареною гречкою, додайте сіль, перець, дрібно нарізану зелень.
Добре вимісіть фарш і сформуйте котлетки.
На окремій сковороді обсмажте цибулю з морквою.
Гречаники потрібно обсмажити з двох боків на змащеній олією сковороді. Потім викладіть їх у каструлю, а зверху покладіть моркву із цибулею. Налийте в каструлю води та тушкуйте на слабкому вогні близько 20 хвилин.
Смачного!
Раніше повідомлялося, який інгредієнт потрібно додати у фарш, щоб котлети вийшли пишними, соковитими та смачними.