Today.ua

Гречаники із секретним інгредієнтом: рецепт традиційної української страви, яка може замінити звичні котлети

Якщо у вас залишилася вчорашня гречка і ви не знаєте, що з неї приготувати, рішення очевидне - гречаники. Ця традиційна українська страва не поступається за ситістю котлетам, хоч і готується вона без м'яса. Однак, щоб додати страві соковитості, до неї можна додати один секретний інгредієнт. Такі гречаники можна подавати до столу навіть без гарніру.

Гречаники із секретним інгредієнтом: рецепт

Інгредієнти:

Відваріть гречку до готовності або візьміть готову гречану кашу.

Цибулю наріжте тонкими півкільцями, моркву натріть на великій тертці.

Картоплю очистіть і натріть на дрібній тертці, дайте соку стікти. 

З'єднайте натерту картоплю з відвареною гречкою, додайте сіль, перець, дрібно нарізану зелень.

Добре вимісіть фарш і сформуйте котлетки.

На окремій сковороді обсмажте цибулю з морквою.

Гречаники потрібно обсмажити з двох боків на змащеній олією сковороді. Потім викладіть їх у каструлю, а зверху покладіть моркву із цибулею. Налийте в каструлю води та тушкуйте на слабкому вогні близько 20 хвилин.

Смачного!

Раніше повідомлялося, який інгредієнт потрібно додати у фарш, щоб котлети вийшли пишними, соковитими та смачними.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ