Today.ua

Гречаний хліб з хрусткою скоринкою: рецепт смачної ароматної випічки

Хліб - незамінний продукт на столах українців. Асортимент хліба в магазинах досить широкий, проте в період карантину є унікальна можливість приготувати ароматну випічку у себе вдома. Ті, хто зробив запаси гречки, можуть спекти смачний гречаний хліб, який не купиш ні в одній пекарні. Представляємо до вашої уваги рецепт гречаної здоби, яку запросто можна приготувати у себе в духовці. А якою буде аромат, ви навіть не уявляєте!

Рецепт гречаного хліба в духовці

Інгредієнти:

Гречаний хліб готується з гречаної муки, яку легко приготувати в домашніх умовах, не переплачуючи в магазині. Для цього беремо гречану крупу, добре миємо, сушимо на сковорідці до потемніння і подрібнюємо в кавомолці або блендері до стану борошна.

Обсмажуємо на сковорідці волоський горіх. Насипаємо у миску пшеничне борошно, сіль, цукор, горіхи і дріжджі, додаючи 300 мл злегка гарячої води. Замішуємо тісто і залишаємо його на 30 хвилин підійти під рушником.

Далі формуємо з тіста калачик, роблячи надрізи зверху у вигляді ялинки. Змащуємо наш гречаний хліб сирим яйцем і за бажанням посипаємо кунжутом або насінням.

Деко змащуємо олією. Випікаємо хліб в духовці при температурі 160 градусів 30 хвилин. Готовність перевіряємо дерев'яною зубочисткою.

Смачного!

Раніше повідомлялося, як приготувати ароматні булочки з корицею до чаю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ