Today.ua

Гонтарева відмовилася прийти на допит у ГПУ

Екс-глава Національного банку України Валерія Гонтарева відмовилася прийти на допит до Генпрокуратури для вручення підозри в рамках "справи Курченка". За її словами, вона не має ніякого відношення до махінацій бізнесмена, і вважає її залучення до цієї справи спробою дискредитації досягнень у фінансовому секторі.

За словами Гонтаревої, вона ніколи не бачила і не була знайома ні з колишнім президентом Віктором Януковичем, ні з колишнім главою НБУ і екс-першим віце-прем'єром Сергієм Арбузовим, ні з бізнесменом-втікачем Сергієм Курченком.

"І ніяким боком навіть поруч не проходила в угоді, за якою вони мені сфабрикували підозри", - наголосила вона.

Гонтарева додала, що наразі живе і працює в Лондоні і запросила представників прокуратури допитати її там.

"Вони ж не раз літали до (екс-власника Приватбанку) Ігоря Коломойського до Швейцарії та (бізнесмена Дмитра) Фірташа до Австрії, тож нехай прилітають до Лондона. Хочу зауважити одне - те, що я головний ворог Коломойського, він не приховував у всіх публічних інтерв'ю. Так що це знає не лише він, а й увесь світ", - заявила екс-глава НБУ.

У свою чергу юрист Андрій Портнов заявив, що відмовою з'явитися в Генпрокуратуру Гонтарева підписала собі неминучу екстрадицію.

"Шах і мат. Друга повістка, звернення до суду, розшук, затримання в Лондоні, запит на екстракцію і процедури зміни статусу з ВНЖ на прохання притулку. Рівне все те, що організовувала правляча разом з нею команда проти своїх опонентів. Прийшли часи допомагати державі в екстрадиції злочинців. Будемо допомагати і висвітлювати", - зазначив Портнов.

Раніше суд задовольнив скаргу депутата Верховної Ради Віталія Купрія та зобов’язав НАБУ відкрити кримінальне провадження за статтею 367 (службова недбалість) КК України щодо екс-глави Нацбанку Валерії Гонтаревої.

Нагадаємо, у березні 2018 року Верховна Рада проголосувала за звільнення Гонтаревої з посади глави НБУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ