Today.ua

“Гнати владу“: Ляшко впевнений, що його хочуть посадити через страх, що він стане прикладом для людей

Олег Ляшко, колишній нардеп і лідер Радикальної партії, який вчинив бійку з нардепом від "Слуги народу" Андрієм Герусом, вважає, що влада хоче посадити його в тюрму, бо нібито боїться, що він стане для суспільства прикладом боротьби зі "зрадниками України". Про це Ляшко заявив в Апеляційному суді Києва, який вчора, 28 листопада, розглядав скаргу Бориспільської прокуратури про зміну запобіжного заходу для Ляшка.

Політик зачитав фрагмент апеляційної скарги прокурорів із поясненнями, чому, на їхню думку, Ляшко має сидіти у тюрмі.

"В апеляційній скарзі прокурорів написано: Ляшко є достатньо відомою у суспільстві особою та може бути прикладом для наслідування іншими особами, а тому застосування до нього більш м’якого запобіжного заходу створює серед населення відчуття безкарності та уникнення відповідальності, що у свою чергу може стати поштовхом для вчинення іншими особами аналогічних злочинів", – прочитав Ляшко документ з поясненнями прокуратури, із яким вона звернулася до Апеляційного суду.

Таким чином, на переконання Ляшка, прокуратура вимагає його арешту через страх, що кожен українець буде "гнати владу і брати її на вила".

"Головна причина, чому я маю сидіти у тюрмі: щоб люди не брали з мене приклад, не гнали владу в шию і не боролися проти зрадників Герусів, як це роблю я. Вони хочуть посадити мене в тюрму, бо бояться, що Ляшко стане прикладом для всіх інших", – додав "радикал".

Нагадаємо, вчора, 28 листопада, суд відмовився брати під варту Ляшка і залишив його на поруках двох нардепів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ