Today.ua

Генштаб РФ розкрив стратегію війни Пентагону проти Росії

У Генштабі РФ заявили, що Пентагон приступив до розробки нової стратегії ведення військових дій проти Росії під назвою "Троянський кінь". Суть цієї стратегії полягає в активному використанні протестного потенціалу "п'ятої колони" з одночасним нанесенням ударів високоточною зброєю по найбільш важливим об'єктам країни. Про це розповів начальник генштабу РФ генерал Валерій Герасимов.

За його словами, це "принципово нова стратегія", яку США готується застосувати по відношенню до Росії, де, в свою чергу "готові протистояти будь-якій стратегії".

"За останні роки військовими вченими спільно з Генеральним штабом розроблено концептуальні підходи щодо нейтралізації агресивних дій вірогідних супротивників", - підкреслив Герасимов.

Він додав, що основою відповіді РФ є "стратегія активної оборони", яка з урахуванням оборонного характеру російської військової доктрини передбачає проведення комплексу заходів щодо упередження нейтралізації загроз безпеці держави.

"Саме обґрунтування розроблюваних заходів повинно становити наукову діяльність військових вчених. Це один із пріоритетних напрямів забезпечення безпеки держави. Ми повинні випереджати противника в розвитку військової стратегії, йти на крок попереду", - додав начальник Генштабу.

Пентагон, за словами Герасимова, опрацьовує воєнні дії наступального характеру, такі як "глобальний удар" і "багатосферний бій". Метою подібних дій є усунення державності неугодних їм країн, зміна законно обраних органів державної влади, а також підрив суверенітету.

Він додав, що таке відбувалося в Іраку, Лівії, а також на Україні, і зараз подібні дії спостерігаються у Венесуелі.

Today.ua повідомляв, що російські архітектори спроектували "Тріумфальну арку" в честь "віджимання" Криму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ